ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Винаги е желателно да се съобразявате с препоръчителните дневни дози на продукта и начина на приложение или да следвате преппоръките на Вашия лекар. Много е важно да не предозирате приема на витамини D, A, E. Ако това се случи еднократно, не е опасно, но трябва да избягвате предозиране за големи периоди от време. Що се отнася до Омега-3, не се наблюдават нежелани реакции в случай на предозиране.
Продуктите MÖLLER’s могат безопасно да се приемат от бременни и кърмещи жени, за да се подсигури необхидимия дневен прием на Омега-3 есенциални мастни киселини и витамини D, A, E. Есенциалните мастни киселини Омега-3 са важни за оптималното развитие на мозъка и нервната система на бебето. Витамин D е жизнено важен за развитието на костната система, зъбите и нормалното усвояване на калций на клетъчно ниво.
Има голяма разлика в качеството на отделните Омега-3 продукти на пазара. За да ги различите, ние препоръчваме да вземете предвид:
- 1g Омега-3 с натурален произход / ден Проверете информацията на опаковката – количеството на Омега-3 в продукта и дневната доза
- Омега-3, което е богато на DHA и EPA DHA и EPA са най-важните есенциални мастни киселини от групата на Омега-3. Проверете информацията на опаковката – количеството на Омега-3 в продукта и дневната доза. Ако не откриете тези данни на опаковката, най-вероятно продуктът не ги съдържа.
- Естествени триглицериди Омега-3 съществува в 3 форми: триглицериди, фосфолипиди и етил-естер. Триглицеридите (риба) и фосфолипидите (крил) са с естествен произход, докато етил-естерът е синтетична форма, която не съществува в природата. Много продукти съдържат етил-естер, тъй като това е най-евтиният вариант за производство на Омега-3. Всички продукти Möller’s съдържат Омега-3 в естествения си вид – триглицериди.
Няма единно правило; всичко зависи от Вашите навици. Много хора предпочитат да приемат рибено масло от дроб на треска след хранене, не на празен стомах. Нашият съвет е да си създадете навик да приемате 1 лъжица от Moller’s след закуска, за да сте сигурни, че няма да забравите и да пропуснете приема му по-късно през деня.
Като цяло, 5 ml рибено масло от дроб на треска е една чаена лъжица, като са възможни вариации в зависимост от формата й.
Рибено Масло от Дроб на Треска MÖLLER’s Омега-3 е чист натурален продукт, който не съдържа консерванти. Бутилката трябва да се съхранява в хладилник до 3 месеца след отваряне, след което би трябвало да се замени. Важно е да затваряте добре капачката на бутилката след всеки прием, за да предпазите продукта от окисляване за по-дълго време. 3 месеца след отварянето на бутилката е възможно качеството на продукта да се измени (вследствие на окисляване).
Всички имаме лоши спомени от вкуса на рибеното масло, което нашата баба ни е давала. Рибено Масло от Дроб на Треска MÖLLER’s Омега-3 е съвременен, пречистен продукт, който години наред печели отличието на Награда за Превъзходен Вкус към iTQi Брюксел(Международен Институт по Вкус и Качество), което събира най-компетентното жури в света.
Möller’s беше оценено в категорията “хранителни и здравословни продукти” за вкус, аромат и усещане след поглъщане.
Отличието е в резултат на:
- Изключително качество на суровия материал
- Най-високи стандарти на производствения процес
- Строг контрол на качеството.
Нещо повече, в България разполагаме с лимонов вкус, който смекчава класическия вкус на риба. Вкусът е по-добър, ако съхранявате бутилката в хладилник. Винаги приемайте MÖLLER’s с достатъчно количество вода.
Мастните киселини са жизнено важни за човешкият организъм, тъй като те образуват мембраната на всяка клетка. Нашето тяло произвежда някои видове мастни киселини, докато други могат да се набавят само чрез храната. Последната категория се нарича EFA (есенциални мастни киселини), тъй като за здравето ни е важно да ги включваме във всекидневния прием на храна.
Съществуват 2 категории Есенциални Мастни Киселини:
- Омега-6 -> в съвременната диета на човек присъстват много източници на Омега-6 (семена, ядки, растителни масла), така че рядко се налага допълнителен дневен прием
- Омега-3 -> точно обратното, съвременната диета на човек изпитва огоромен дефицит на Омега-3 (рязко е намаляла консумацията на риба). Затова е нужно да подсигурим достатъчен прием на Омега-3.